ÅTER

IRREALIS

”Spelet har mycket luft mellan varje ton, stämmningen är eftertänksam. I detta passar Milders känsliga och koncentrerade saxofonton mycket väl; speciellt på tenor låter han som ingen annan. Han har en mild intensitet som tillsammans med Zakrissons förtätade dramatik får musiken att skimra.”

Jan Strand –Orkesterjournalen

 

“Big Hand” is immediately memorable and catchy while “Ut,” which ends the album, can only be called a beautiful hymn of ecstasy that builds to a very fulfilling climax between Milder and Zakrisson, ending with the piano alone…. Zakrisson clearly is a talented writer”

Budd Kopman, -All About jazz

 

”Det finns spänningar mellan rytm och tonmaterial och en luftighet som känns som en essens i modern improvisationsmusik. Det rycker, sliter och drar mellan olika teman som slingrar sig in och ut i varandra. Plötsliga och oväntade explosioner i stillsamheten. Bitvis känns skivan nästan skulptural i sin form,utan att för den skull verka pretentiös, snarare avspänd. De individuella insatserna kommer lätt i skymundan för gruppspelet vilket jag tycker mycket om. Irrealis är en otroligt spännande skiva.”

Fredrik Eriksson, -Groove

 

”En fantastiskt vacker skiva som utvecklas mot en fond av tystnad och filosofisk musikalitet.”

Stefan Nilson, -Nerikes Allehanda

 

 

”Resultatet är ett gemensamt skapande med rik spontanitet. Flertalet stycken bär ett lyriskt, associativt språk.”

Gert-Ove Fridlund, -Hallandsposten

 

”Det är levande ljus-innerligt och abstrakt modernt i ett och samma andetag, skulle kunna passera för noterat om det inte vore för den där pockande känslan av ögonblickets avgörande betydelse. Med andra ord musik som vetter mot en rad håll men ständigt lutar sig framåt.”

Johan Scherwin, -BTJ

 

”Här finns kvaliteter som kreativitet, sansat eftertänksamt och nära samspel i för att använda en klyscha ”själarnas förening” med fyra musiker spelande på samma själsliga nivå.”

Thord Ehnberg, -Ljusnan